Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną
Kwaśna śmietana czekoladowe ciasto warstwowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.27 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kawę, śmietanę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową, oraz Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik 350 stopni F. Spray dwa 9 calowe okrągłe patelnie ciasto z dodatkiem mąki spray do gotowania, lub pocierać ze skróceniem i kurzu z kakao w proszku.Przesiać (faktycznie nie przesiać) mąkę ciasto, soda oczyszczona, i sól do miski miksera stoisko i dobrze wymieszać.
Dodać zmiękczone masło do mieszanki mąki i wymieszać na małej prędkości z wiosłem, aż masło pokryje mąkę. Zatrzymaj się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski.
Dodać brązowy cukier, schłodzoną roztopioną czekoladę, śmietanę, wanilię i * połowę * wody. Kontynuuj mieszanie na niskiej prędkości, aż dobrze wymieszane, skrobanie boków miski. Następnie bij na średniej prędkości przez około minute.To jajka w osobnej misce, dodać pozostałe pół szklanki wody (lub kawy) i ubić widelcem lub trzepaczką. Z mikserem na niskim poziomie, stopniowo wlać mieszaninę jajko / woda do ciasta. Kontynuuj działanie miksera przez około 3 minuty na średniej prędkości, skrobanie boków, aż uzyskasz gładkie, aksamitne ciasto.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni do ciast i piec na środkowej półce w temperaturze 350 stopni F przez około 35 minut lub do testu ciasta. Jeśli Twoje patelnie są czarne, możesz użyć 325 F przez 40 minut.Lukier śmietankowy
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać czekoladę. Mieszaj na małym ogniu lub na pozostałym ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Wyjąć z pieca i lekko ostudzić (około 10 minut). Śmietanę wymieszać z czekoladą.Połowę cukru pudru przesiać do miski miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania.
Dodać mieszaninę czekolady i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać wanilią.
Dodać resztę cukru pudru i ubić mieszaninę, aż będzie gładka, dodając wodę w razie potrzeby.