Ciasto Czekoladowe Z Ciecierzycą
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz proszek do pieczenia, cukier granulowany, chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 651 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Ciecierzycą, Ciasto Z Ciecierzycą I Pomarańczą, oraz Serowe ciasto z ciecierzycy.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj wnętrze 1 funta bochenka mąką, a następnie odkurz wszystkie powierzchnie kakao, stukając dodatkowo.
W dużej misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej w 15-sekundowych odstępach, mieszając za każdym razem gumową szpatułką, aż do stopienia. Alternatywnie, podgrzewać, stale mieszając, nad podwójnym kotłem, aż do stopienia.
Puree z fasoli, jaj i wanilii w maszynce (lub za pomocą miksera zanurzeniowego), aż będzie gładka, około 1 minuty.
Dodać cukier, proszek do pieczenia i sól i zmiksować do połączenia, około 20 sekund.
Dodaj roztopioną czekoladę i zmiksować, aby połączyć, skrobanie w dół boki miski oraz w razie potrzeby. Ciasto będzie miało gęstą konsystencję puddingu.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Pozostaw ciasto do ostygnięcia przez 15 minut na stojaku chłodzącym drut przed odwróceniem na talerz do serwowania. Całkowicie fajne. Przed podaniem posmaruj cukrem cukierniczym.