Ciasto Czekoladowe W Chmurze

Ciasto Czekoladowe W Chmurze
Czekoladowe ciasto chmura może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.21 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 71 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, kakao w proszku, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Czekoladowe W Chmurze, Ciasto Czekoladowe W Chmurze, oraz Ciasto Czekoladowe W Chmurze.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia sprężynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. ułóż dno patelni z pergaminem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
3
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub kuchence mikrofalowej, dodać masło i pozostawić do rozpuszczenia w ciepłej czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
4
2 całe jajka i 4 żółtka ubić z 1/3 szklanki cukru, następnie delikatnie dodać mieszaninę czekolady, likier o smaku pomarańczowym i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JajkoJajko
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
LikierLikier
PomarańczowyPomarańczowy
CukierCukier
5
W innej misce ubijamy 4 białka do spienienia, następnie stopniowo dodajemy pozostały cukier i ubijamy, aż białka utrzymają kształt, ale nie będą zbyt sztywne. Rozjaśnić mieszaninę czekolady z odrobiną białek, a następnie złożyć resztę białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać do przygotowanej patelni i piec przez 35 do 40 minut lub do momentu, gdy ciasto wzrośnie i pęknie, a środek nie jest długo chwiejny. Schłodzić ciasto na patelni na stojaku z drutu; środek zatonie, gdy ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Gdy będziesz gotowy do jedzenia, umieść ciasto związane z patelnią na stojaku na ciasto lub talerzu do serwowania i ostrożnie usuń boki patelni z ciasta. Nie martw się o pęknięcia lub szorstkie krawędzie, chodzi o wygląd krateru. Ubij śmietanę, aż będzie miękka, następnie dodaj likier o smaku waniliowym i pomarańczowym i kontynuuj ubijanie, aż krem będzie jędrny, ale nie sztywny. Napełnić ciasto bitą śmietaną, delikatnie ją rozluźnić w kierunku krawędzi ciasta, a wierzch lekko odkurzyć proszkiem kakaowym, przepchniętym przez sitko do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
LikierLikier
WaniliaWanilia
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
SitoSito
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn