Ciasto czekoladowe Sherry Yard bez mąki z polewą Bezową
Ciasto czekoladowe Sherry Yard bez mąki z polewą Bezową może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 252 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką jajka, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto kawowe z polewą Bezową, Ciasto brzoskwiniowe z polewą bezową, oraz Ciasto Mocha z puszystą polewą Bezową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla podstawy ciasta: Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj patelnię o średnicy 10 cali (co najmniej jeden cal głębokości) lub patelnię o średnicy 9 cali, umieść na wyłożonej folią blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Umieść czekoladę i masło w podwójnym kotle lub misce bezpiecznej dla kuchenki mikrofalowej i podgrzewaj, aż całkowicie się stopią, często mieszając, aby uniknąć przypalenia czekolady.
W międzyczasie umieść jajka w misce i biegaj pod ciepłą wodą z kranu przez kilka minut, aż jajka nie będą już chłodne w dotyku. Rozbij jajka do miski.
Dodać cukier. Za pomocą nasadki ubijamy jajka i cukier na średniej prędkości, aż mieszanina będzie lekka i gęsta i spadnie na wstążkę z trzepaczką-około 2 minut.
Dodać kakao w proszku i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia.
Dodać roztopioną mieszaninę czekolady i wymieszać, aż dobrze połączone.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 12 minut. Obróć tacę z przodu do tyłu i piec przez dodatkowe 8-10 minut, aż powierzchnia ciasta jest po prostu jędrna w dotyku, ale nadal wygląda mokro w środku i ma trochę jiggle.
Umieścić na regale chłodzącym i schłodzić do temperatury pokojowej.
Do polewy bezowej: Rozgrzej piekarnik do 191°.
Białka umieścić w misce miksera elektrycznego i pozostawić białka do temperatury pokojowej.
Do polewy bezowej: Rozgrzej piekarnik do 191°.
Białka umieścić w misce miksera elektrycznego i pozostawić białka do temperatury pokojowej.
Kontynuuj ubijanie białek, dodając stopniowo cukier, aż beza będzie gęsta, błyszcząca i sztywna.
Ułóż bezę na schłodzonym cieście.
Rozłóż bezę na centymetr od zewnętrznej krawędzi chłodzonej podstawy ciasta, obracając i fluffing bezę w atrakcyjne szczyty i loki.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 12-15 minut, aż beza lekko się zarumieni.
Podawać bezpośrednio z patelni do pieczenia. Przechowywać w lodówce resztki.