Ciasto Czekoladowe Bourbon Pecan
Ciasto czekoladowe Bourbon Pecan wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.0 za porcję. Sprawdza się jako dość tani deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka bourbona, półsłodkich czekoladowych chipsów, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bourbon, Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Bourbon (Niskotłuszczowe!), oraz Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Smar i mąkę 9-calowy springform patelni. Roztopić czekoladę i masło w małej misce nad podwójnym kotłem.
Zdjąć z ognia, i odstawić garnek na bok pozostawiając miskę na górze garnka.
Żółtka i 1/2 cukru ubić w metalowej misce.
Umieścić miskę na lekko gotującej się wodzie i ubijać, aż żółtka osiągną 140 stopni F.
Wyjąć miskę z ognia i ubić mieszankę jajek i cukru za pomocą miksera elektrycznego do etapu wstążki.
Dodaj Bourbon do mieszaniny czekolady, a następnie złóż mieszaninę żółtka i cukru do mieszaniny czekolady.
Mąkę wymieszać z orzechami pekan i złożyć do masy czekoladowej.
Za pomocą miksera elektrycznego ubij białka i pozostały cukier, aby uzyskać miękkie szczyty, a następnie złóż do mieszanki czekoladowej.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 20 do 25 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni, a następnie umieścić w zamrażarce na co najmniej 2 godziny. Po zamrożeniu Usuń boki springform pan. Odwróć ciasto na stojak z drutu i usuń dno patelni springform.
Przygotuj ganache doprowadzając do wrzenia ciężką śmietanę i wlewając śmietanę do czekoladowych wiórków w misce.
Trzepaczka do uzyskania pełnej gładkości. Ustaw stojak z drutu z ciastem na górze arkusza.
Wlać ciepły letni ganache na ciasto, całkowicie pokryć ciasto, w razie potrzeby ponownie pokryć. Delikatnie potrząśnij stojakiem z drutu, aby pomóc spuścić nadmiar ganache.
Wyjmij ciasto z drucianego stojaka za pomocą szpatułki i połóż na talerzu.