Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe
Cytrynowy tort Szyfonowy to bezmleczne deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 273 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i podgrzej piekarnik do 163°. używając miksera wyposażonego w mocowanie ubijające, na średniej prędkości ubijaj białka i śmietanę tatarską, aż się spieni. Zwiększa prędkość do średniej-wysokiej i bić, aż zacznie tworzyć miękki szczyt. Powoli dodawać 1/3 szklanki cukru i nadal ubijać do sztywnego, ale nie suchego szczytu, o 3 protokół.
Przelej bezę do dużej miski.
Używając tego samego nieumytego miksera wyposażonego w mocowanie do bicza, połącz pozostałe 1 1/3 szklanki cukru, mąki, proszku do pieczenia, soli i sody oczyszczonej na małej prędkości, około 30 sekund.
Dodaj żółtka, olej, 1/3 szklanki wody, sok z cytryny, skórkę i wanilię. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj, aż do całkowitego połączenia, około 1 minuty.
Wyjmij miskę z miksera, upewniając się, że zeskrobujesz całą skórkę z ubijaków. Delikatnie złożyć bezę z białka w trzech etapach, aż do połączenia.
Wlać do 10-calowej patelni i piec do złotego koloru, wystarczy ustawić, a szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny.
Przenieś patelnię do ostygnięcia na stojaku z drutu, aż całkowicie ostygnie, około 2 godzin. Uruchom nóż wzdłuż wewnętrznych krawędzi patelni i odwróć ciasto na talerz do serwowania.