Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe
Cytrynowy szyfon ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 45 centów za porcję. Mieszanka wanilii, masła, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W zimnej wodzie, oleju, wanilii, skórce cytrynowej i żółtkach ubić na gładką masę.
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo wlać mieszaninę żółtka na ubitych białek, składając gumową szpatułką, aż do wymieszania.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube).
Piec około 1 godziny 15 minut lub do góry sprężyny powrotem po dotknięciu lekko. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na żaroodporny lejek lub butelkę.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin. Poluzować stronę ciasta nożem lub długą, metalową szpatułką; wyjąć z patelni.
W rondlu 1 1/2-quart roztopić masło na małym ogniu; zdjąć z ognia. Wymieszać z cukrem pudrem i skórką z cytryny, aż będzie gładka. Wymieszaj sok z cytryny, 1 łyżkę na raz, aż będzie gładka i konsystencja gęstego syropu.
Rozłóż glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym mżeć w dół.