Ciasto cytrynowo-Budyniowe z malinowym Coulis
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto cytrynowy Pudding z maliny coulis spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 319 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i zbierz Maliny w syropie, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Cytrynowa Panna Cotta Z Malinowym Coulis, Ciasto żurawinowo-migdałowe z malinowym Coulis, oraz Ciasto czekoladowe bez mąki z makaronową skórką z orzechów pekan z malinowym Coulis.
Instrukcje
Zrób ciasto budyniowe: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce wymieszać mąkę, sól i 1/2 szklanki cukru.
Ubij żółtka, mleko, skórkę i sok i dodaj do suchych składników, ubijając, aż dobrze się połączą.
Ubij białka w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie stopniowo dodawaj pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając i nadal ubijaj, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij około 1/4 białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie ,ale dokładnie (ciasto będzie cienkie).
Wlać ciasto do lekko naoliwionej 1 1/2-quart gratin lub inne płytkie naczynie do pieczenia i piec w gorącej kąpieli wodnej, aż nadmuchane i złoty, 40 do 45 protokół.
W trakcie pieczenia ciasta przygotować coulis malinowy: Puree z malin z syropem, cukrem i sokiem z cytryny w blenderze lub robocie kuchennym.
Wlać mieszaninę przez drobne sito do miski, naciskając na ciała stałe.
Ciasto budyniowe podawać z syropem.
Uwagi: Coulis utrzymuje 3 dni, przykryty i schłodzony. Możesz również zrobić ten coulis ze świeżych malin. Ilości będą nieco inne: Użyj 2 1/2 szklanki świeżych malin i 1/4 szklanki cukru.