Ciasto Cytrynowe
Ciasto z cytryną może być tylko deserem, którego szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zimną bitą polewę, odparowane mleko, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Puszyste ciasto cytrynowo-rozmarynowe z lukrem cytrynowo-serowym, Ciasto cytrynowe z lukrem cytrynowo-serowym, oraz Ciasto cytrynowe z twarogiem cytrynowym i Mascarpone.
Instrukcje
Przygotuj ciasto i piec w 2 (9-calowych) okrągłych patelniach zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, mieszając mieszankę suchego napoju i skórkę z cytryny w ciasto przed wlewaniem do przygotowanych patelni. Schłodzić w patelni 10 min.
Wyjąć do stojaków Z Drutu; całkowicie schłodzić.
Dodać wrzącą wodę do mieszanki żelatynowej; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj czekoladę; mieszaj do rozpuszczenia. Wymieszać z mlekiem i sokiem z cytryny. Przechowywać w lodówce 15 min. lub do zgęstnienia, ale nie osadzone. Delikatnie wymieszać z chłodnym batem.
Każdą warstwę ciasta pokroić poziomo na 2 warstwy. Układaj na talerzu, rozprowadzając chłodną mieszankę z batem między warstwami i na wierzchu ciasta.