Ciasto Cytrusowe Funt
Cytrusowe ciasto Funt może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, sól, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Cztery Cytrusowe Ciasto Funtowe, Ciasto Cytrusowe Funt, oraz Ciasto Cytrusowe Funt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku. Masło 8 1/2-przez 4 1/2-calowy bochenek patelni.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Wymieszaj cukier i skórki mikserem elektrycznym z małą prędkością, aż cukier będzie równomiernie zabarwiony, następnie dodaj masło i ubijaj z dużą prędkością, aż będzie blady i puszysty, około 5 minut.
Na średniej prędkości ubijać jajka po 1 na raz, często zeskrobując stronę miseczki, a następnie ubijać w sokach i wanilii. Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie mąki, aż tylko włączone.
Rozprowadź ciasto na patelni bochenkowej i patelni RAP kilka razy na blacie, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Piec, aż złoty i Drewniany pick wstawiony w centrum wychodzi czysty, 1 do 1 1/4 godziny. Ostudzić w patelni na stojaku 30 minut, następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić ciasto na stojaku. Chłodno, Góra do góry.
Ciasto poprawia smak, jeśli jest wykonane co najmniej 1 dzień wcześniej i może być wykonane 5 dni wcześniej i przechowywane, ciasno owinięte, w temperaturze pokojowej.