Ciasto Cynamonowo-Jabłkowe
Ciasto cynamonowo-jabłkowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka Rzym jabłko, mąka, vanillan ekstrakt i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Cynamonowo-Jabłkowe, Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe, oraz Ciasto Cynamonowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 1 1/2 szklanki cukru, margaryny, wanilii i serka śmietankowego na średniej prędkości miksera, aż do dobrze wymieszanego (około 4 minut).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć.
Dodać mieszaninę mąki do kremowanej mieszaniny, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Połącz 1/4 szklanki cukru i cynamonu.
Połącz 2 łyżki mieszanki cynamonu i jabłka w misce i wymieszaj mieszankę jabłek w ciasto.
Wlać ciasto do 8-calowej patelni springform pokrytej sprayem do gotowania i posypać pozostałą mieszaniną cynamonu.
Piec w 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub do momentu, aż ciasto oderwie się od boków patelni. Ostudzić ciasto całkowicie na stojaku z drutu i pokroić za pomocą ząbkowanego noża.
Uwaga: Możesz również zrobić to ciasto na 9-calowej kwadratowej patelni do ciast lub 9-calowej patelni springform; wystarczy skrócić czas gotowania o 5 minut.