Ciasto Crêpe piekarni Bouchon

Ciasto Crêpe piekarni Bouchon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Crêpe Bouchon Bakery. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. 263 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś łyżki ciężkiej śmietany, łyżki mąki, 1/2 łyżki cukru granulowanego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasteczka TKO piekarni Bouchon, Bouchon Bakery Nutter Butters, oraz Bouchon Bakery ' s " nutter Butters dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić mleko, jajka, mąkę, cukier, Grand Marnier i sól w Vitamix.* Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodawać je ze średnią prędkością przez około 15 sekund. Zeskrobać boki pojemnika blendera. W blenderze pracującym na średnim poziomie, skropić roztopionym masłem. Odcedzić przez sitko o drobnych oczkach do zakrytego pojemnika; użyć szpatułki, aby przebić się przez każde ciasto pozostałe w sitku. Przechowywać w lodówce przez noc.* Se Uwaga: Jeśli nie masz Vitamix, zwykły Blender o dużej mocy jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2
Używając ręcznika papierowego, natrzyj dużą patelnię z naleśnikami lub 10-calową nieprzywierającą patelnię lekką powłoką oleju rzepakowego (jeśli naleśniki zaczną się przyklejać w dowolnym punkcie, przetrzyj je ponownie) i ustaw na średnim lub średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, podnieś ją z ciepła i kadzi ¼ szklanki (55 gramów) kubek ciasta do środka patelni. Natychmiast obracaj i potrząśnij patelnią, aby ciasto pokrywało dno, a następnie obracaj patelnię kilka razy, aby ciasto było ½ cala po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
NaleśnikiNaleśniki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
ChochlaChochla
3
Odstawić patelnię do ognia i gotować przez 15 do 30 sekund, w zależności od poziomu ciepła, aż ciasto zostanie ustawione, a dno będzie jasnobrązowe. Wsuń palce pod krepę i odwróć ją (jeśli złapiesz krawędź, może się rozerwać podczas odwracania). Gotować z drugiej strony, aż do jasnego złotego koloru, a następnie przenieść crêpe na patelni arkuszy. Powtórz, aby Pozostałe naleśniki, układając je w stos lub nakładając na siebie, gdy ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Pozostaw je na co najmniej 10 minut przed użyciem.
5
Do kremu z ciasta: Ustaw kąpiel lodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
6
Umieść średnią miskę w lodowatej wodzie i ustaw sitko o drobnych oczkach nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Żółtka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii, dodać je do żółtek i wymieszać na średniej prędkości przez około 30 sekund. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli wlej cukier, a następnie ubijaj na średniej prędkości, aż kolor będzie jaśniejszy, około 1-3 minut. Zeskrobać boki i dno miski, a następnie ubijać na średniej prędkości przez około 3 minuty, aż mieszanina będzie bladożółta i gruba. Po podniesieniu trzepaczki mieszanina powinna utworzyć powoli rozpuszczającą się wstążkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj puder lub mąkę i mieszaj przez 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski. Gdy mikser pracuje z najniższą prędkością, powoli wlewaj mleko. Ponownie zeskrobać miskę i wymieszać na małej prędkości przez kolejną minutę lub aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wlać mieszaninę do dużego rondla, ustawić na średnim ogniu i delikatnie mieszać, aż zacznie zgęstnieć. Przełącz na trzepaczkę i ubijaj, gdy krem się gotuje, obracając trzepaczką wokół dna, aby krem nie przypalił się. Gdy zobaczysz pęcherzyki pękające na powierzchni, gotuj przez około 5 minut dłużej, stale ubijając, aż krem z ciasta zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Wlać śmietanę do ciasta przez sitko, delikatnie naciskając na nią, aby przepchnąć zagęszczoną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Ubić skórkę pomarańczową, ubijając przez około 1 minutę, aby lekko ostudzić. Następnie ubij masło w 2 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Wlać do zakrytego pojemnika i docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed utworzeniem pomarańczowego kremu Diplomat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
Umieść żelatynę w misce z lodowatą wodą, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przenieść jedną trzecią kremu ciasta do średniej miski mikrofalowej lub mały rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyjmij żelatynę z wody, wyciskając nadmiar wody i dodaj do miski lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Podgrzej, delikatnie mieszając, aby poluzować krem z ciasta i rozpuścić żelatynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
5
W międzyczasie przenieść pozostałą śmietanę do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy lub do średniej miski i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Rozgrzaną śmietanę przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do miski z resztą kremu i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i złóż bitą śmietanę jedną trzecią na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce do jędrności, co najmniej 4 godziny. (Krem można przechowywać w lodówce do 4 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
9
Gdy krem będzie gotowy do użycia, przełożyć do miski i delikatnie mieszać, aż uzyska kremową konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Składanie ciasta Crêpe: owiń 10-calowy Okrągły karton lub płaską tacę w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
11
Łyżka śmietany do torebki z ciastem. Wybierz najbardziej atrakcyjny crêpe na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
12
Umieścić go z lepszą stroną w dół na folii i rury 1/3 szklanki (80 gramów) śmietany do środka. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozprowadzić krem na krepie, pozostawiając 1/4 cala granicy. Naleśnik jest naturalnie cieńszy na krawędziach; aby zapobiec tworzeniu się kopuły podczas napełniania i układania naleśników, rozłóż nadzienie na brzegach nieco grubiej. Na wierzch kremu nałożyć kolejną krepę, rozprowadzić śmietaną i dalej układać krepę i śmietanę, kończąc krepą.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
13
Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
14
Aby służyć: Rozpakuj ciasto i odwróć je na półmisek.
15
Posypać wierzch równą warstwą cukru i za pomocą palnika propanowego karmelizować wierzch ciasta, przerabiając z jednej strony na drugą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
16
Ciasto pokroić na 8 klinów i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn