Ciasto Budyniowe Z Kaszą Manną

Ciasto Budyniowe Z Kaszą Manną
Ciasto budyniowe Semolina jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mieloną gałkę muszkatołową, mąkę kaszę manną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Budyń Z Kaszy Manny Pomarańczowej, Budyń Z Kaszy Manny Żurawinowej, oraz Pomarańczowy budyń z kaszy mannej z czekoladą.

Instrukcje

1
Umieść 1/2 szklanki cukru w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotuj, aż cukier będzie złoty (około 5 minut). Natychmiast wlać syrop cukrowy do 1 1/2-ćwiartkowego naczynia Suflera pokrytego sprayem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno naczynia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Eliksir GrEliksir Gr
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Połączyć mleko i 1/2 szklanki cukru w dużym rondlu; dobrze wymieszać. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mieszaniny mleka. Gotować na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Zdjąć z ognia (dodać ekstrakt w tym momencie, jeśli używasz zamiast fasoli wanilii); przykryć i odstawić 10 minut. Odrzuć fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieścić mieszaninę mleka na średnim ogniu. Stopniowo dodawać mąkę i sól, stale mieszając trzepaczką. Gotować 12 minut lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do jaj, stale mieszając trzepaczką; wymieszać gałkę muszkatołową. Wymieszać łyżką do przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Piec w 375 przez 45 minut lub do puffy i prawie zestaw. (Ciasto będzie lekko "jiggly" w środku.) Schłodzić w naczyniu 5 minut. (Ciasto lekko spuszcza powietrze na stojąco.) Poluzuj ciasto z boków naczynia za pomocą wąskiej metalowej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Umieść talerz do góry nogami na torcie; Odwróć na talerz.
8
Podawać na ciepło lub schłodzone.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn