Ciasto Budyniowe Pomarańczowe Z Marmoladą
Pomarańczowy budyń ciasta z marmoladą mżawka może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz skórkę pomarańczową, cukier, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasta Budyniowe Z Marmoladą, Budyń Chlebowy Z Marmoladą Pomarańczową, oraz Ciabatta francuskie tosty z marmoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj osiem 6-uncjowych Pucharów żaroodpornych (takich jak Pyrex) warzywnym sprayem do gotowania. Ustaw je w dwóch 9-calowych okrągłych lub kwadratowych patelniach do pieczenia. Przynieś 1 1/2 litra wody do zagotowania w czajniku do herbaty.
Piekarnik rozgrzać do 325 stopni.
Ubij masło, 1/2 szklanki cukru i skórkę, aż będzie gładka.
Ubij żółtka, następnie mąkę, aż będzie gładka. Następnie trzepaczka w 1/4 szklanki soku pomarańczowego i 2 Tbs. sok z cytryny, następnie mleko, tworząc cienkie ciasto.
W osobnej misce ubij białka mikserem ręcznym do uzyskania piany. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, aż białka będą wystarczająco sztywne, aby utrzymać szczyt. Delikatnie złóż białka do ciasta, aż będzie gładka.
Wlać ciasto do każdego kubka kremu.
Umieść patelnie na stojaku piekarnika, a następnie ostrożnie wlej gorącą wodę do każdej patelni, upewniając się, że nie dostanie się wody na ciasta.
Piec, aż blaty są złotobrązowe i wiosna z powrotem w dotyku, o 25 do 35 protokół.
Wyjąć patelnie z piekarnika; niech kubki kremu stać w wodzie, aż tylko ciepłe.
Umieść talerz deserowy nad każdym kubkiem kremu; Odwróć ciasto na talerz.
Wymieszać marmoladę, Likier i pozostałe 2 Tbs. sok z cytryny. Łyżka sosu do ciast.