Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe

Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe
Ciasto brzoskwiniowo-jeżynowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja zawiera 603 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,43 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, wodę brzoskwiniową, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 5 godzin i 45 minut. Z łyżką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Świeże Ciasto Jeżynowe, Ciastka brzoskwiniowo-jeżynowe z kremem jeżynowym, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz mąkę, cukier, sól w misce robota kuchennego i kilka razy pulsuj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozsyp masło i tłuszcz na wierzchu mieszanki mąki i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodawaj wodę po kilka łyżek na raz i pulsuj, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
5
Wyjmij ciasto z maszyny i lekko ugniataj na płaskiej powierzchni, aż po prostu się połączy. Uformuj dysk, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Połącz brzoskwinie, cukry, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, wodę brzoskwiniową i skrobię kukurydzianą lub tapiokę w dużej misce i mieszaj, aż dobrze się połączą. Wrzuć jeżyny z cassis.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Eau De VieEau De Vie
CynamonCynamon
BrzoskwiniaBrzoskwinia
TapiokaTapioka
Creme De CassisCreme De Cassis
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Odstaw na 10 minut, a następnie łyżką cedzakową wlej jagody do brzoskwiń i wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Podziel ciasto na pół i rozwałkuj każdą połowę na lekko posypanej mąką powierzchni do 13 do 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Przenieś 1 rund na dno 9-calowego talerza do głębokiego naczynia. Przełóż owoce do skórki łyżką cedzakową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
11
Dodaj trochę soków, które nagromadziły się w misce. Rozsyp masło na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Zwiń pozostałe ciasto na wałku do ciasta i rozwiń na wierzchu mieszanki brzoskwini. Przytnij krawędzie obu skorup do zwisu 3/4 cala. Złóż krawędzie; naciśnij, aby uszczelnić. Zaciskane krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
BrzoskwiniaBrzoskwinia
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
13
Wytnij 6 szczelin w górnej skórce, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
14
Posmaruj wierzch ciasta śmietaną i posyp cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
KremKrem
15
Ułóż ciasto na blasze do pieczenia i piecz na dolnym ruszcie piekarnika, aż skórka będzie złocista, a soki gęsto bulgotają przez szczeliny, przykrywając brzegi Skórki folią, jeśli zbyt szybko się zrumienią, około 1 godziny 20 do 30 minut, aż dolna skórka będzie brązowa, a soki bulgotają. Fajne ciasto 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Składniki

5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna, plus więcej do walcowaniamąka uniwersalna, plus więcej do walcowania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże jeżynyświeże jeżyny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calazimne masło pokrojone na małe kawałkizimne masło pokrojone na małe kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia kukurydziana lub tapiokaskrobia kukurydziana lub tapioka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathmielona świeża gałka muszkatołowamielona świeża gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawoda z lodem lub więcej, w razie potrzebywoda z lodem lub więcej, w razie potrzeby791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapeach eau de viepeach eau de vie1kgsmieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki, plastry o grubości około 1/2 calamieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki, plastry o grubości około 1/2 cala1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzone stałe warzywa skracające, pokrojone na kawałkischłodzone stałe warzywa skracające, pokrojone na kawałki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacukier turbinadocukier turbinado103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(1 1/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacassiscassis
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn