Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe

Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe
Ciasto brzoskwiniowo-jeżyn może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 495 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.61 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz jeżyny, brązowy cukier, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Ciastka brzoskwiniowo-jeżyn z kremem jeżyn, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier granulowany i sól połączyć w maszynce i puls kilka razy. Masło rozsypać i skrócić na mieszaninie mąki i pulsować, aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawaj 4 do 7 łyżek wody z lodem, pulsując, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SkracanieSkracanie
WodaWoda
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Wyjmij ciasto z maszyny i lekko ugniataj na płaskiej powierzchni, tworząc dysk. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Umieść stojak w dolnej części piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
1
Połączyć brzoskwinie, brązowy i granulowane cukry, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, brzoskwinia eau de vie i skrobia kukurydziana lub tapioka w dużej misce i wymieszać, aż dobrze połączone. Wrzucić jeżyny z cassis w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Eau De VieEau De Vie
CynamonCynamon
BrzoskwiniaBrzoskwinia
TapiokaTapioka
Creme De CassisCreme De Cassis
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić 10 minut, a następnie użyć szczeliny łyżką łyżką jagody do mieszanki brzoskwini i wrzucić. Schłodzone ciasto podzielić na pół i rozwałkować na 13-do-14-calowe okrągłe na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
CiastoCiasto
BrzoskwiniaBrzoskwinia
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Przenieś jedną z rund na 9-calowy talerz z głębokim talerzem. Łyżka owoców do skorupy za pomocą łyżki szczelinowej; dodać niektóre soki, które nagromadziły się w misce (około 1/4 szklanki). Masło rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Pozostałe ciasto zwiń na wałek do ciasta, a następnie rozwiń na górze nadzienia. Przyciąć krawędzie obu skórek do zwisu 3/4 cala. Złóż krawędzie; naciśnij, aby uszczelnić i zacisnąć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Wytnij 6 szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
6
Wierzch ciasta posmarować śmietaną i posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
KremKrem
7
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i piec na dolnej półce piekarnika, aż skorupa będzie złoty i soki bąbelki grubo przez szczeliny, 1 godzina, 20 minut do 1 godziny, 30 minut. (Jeśli skórka zbyt szybko się zbrązowieje, przykryj ją folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Niech ciasto ostygnie około 3 godzin przed podaniem. Zdjęcia Steve Giralt

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedodatkowa wodadodatkowa woda5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna, plus więcej do odkurzaniamąka uniwersalna, plus więcej do odkurzania791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses2Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia kukurydziana lub tapioka instantskrobia kukurydziana lub tapioka instant791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapeach eau de vie (brandy)peach eau de vie (brandy)1kilogramymieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki i plasterki 1/2 cala grubościmieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki i plasterki 1/2 cala grubości23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaLikier cassisLikier cassis1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskracanie na zimno, cięte na kawałkiskracanie na zimno, cięte na kawałki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacukier turbinadocukier turbinado23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałki103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(1 1/4 patyczka) zimne niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/4 patyczka) zimne niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn