Ciasto Brzoskwiniowe Do Góry Nogami
Brzoskwinia do góry nogami ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bitą śmietanę na boku, proszek do pieczenia, mleko maślane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 67 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Brzoskwiniowe Ciasto Do Góry Nogami, Ciasto Brzoskwiniowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Brzoskwiniowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj 8-calową patelnię na ciasto, a następnie ułóż ją 8-calowym pergaminem, również nasmarowanym.Obrać brzoskwinie. Można to łatwo osiągnąć, jeśli najpierw blanszujesz brzoskwinie. To poluzuje ich skórę, a zadanie nie jest tak brudne, jak byłoby z nożem.Przygotuj lodową kąpiel w dużej misce wystarczająco dużej dla wszystkich brzoskwiń. Za pomocą noża do parkowania, lekko nabijaj X na dno każdej brzoskwini. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Ostrożnie wrzuć brzoskwinie do wody na 1 do 2 minut. Za pomocą łyżki z rowkiem przenieś brzoskwinie do łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Gdy brzoskwinie ostygną, skóra powinna łatwo się złuszczać. Każdą brzoskwinię pokroić na pół, usunąć pestkę i każdą połowę pokroić w odpowiednio duże kliny.Przygotuj polewę. Roztopić masło i brązowy cukier.
Wlej tę mieszaninę, jeszcze ciepłą, na dno wyłożonej patelni. Ułóż plastry brzoskwini w atrakcyjny okrągły wzór na całym dnie patelni. Odstawić na bok podczas przygotowywania ciasta.Wstępnie rozgrzać piekarnik do 350 stopni F. masło śmietankowe i cukier razem, aż światło i kremowy. Beat w jajku jeden na raz, aż dobrze połączone.
Dodaj wanilii i skórki pomarańczowej. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać razem. Zwolnij mikser i powoli dodaj mąkę na przemian z 2 łyżkami mleka.
Rozłóż ciasto na brzoskwinie i piec ciasto przez 50 minut lub do złotego koloru, a nóż włożony w centrum wychodzi czysty.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut. Jeśli ma szczególnie duży garb w środku, odetnij go ząbkowanym nożem. Dostaniesz lepszą prezentację, jeśli ciasto siedzi płasko i solidnie. Ustaw talerz do serwowania na górze patelni tortowej. Używając rękawic kuchennych, ponieważ patelnia nadal będzie dość ciepła, szybko odwróć zapiekane.
Pozostaw go w spokoju, dopóki nie będziesz pewny, że usunął się z dna patelni.
Zdjąć patelnię i ostrożnie obrać pergamin. Być może będziesz musiał lekko dostosować brzoskwinie, aby prezentacja była tak ładna, jak to możliwe.
Podawać na ciepło z ledwo słodzoną bitą śmietaną.