Ciasto Brzoskwiniowe
Country Peach Pie może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 601 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,44 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soku z cytryny, mąki, cukru i cukru. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 3 godzin i 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Country Potato , Beer Can Chicken, Country Style Vegetables with Roasted Garlic i Country Breakfast: Tofu and Veggie Scramble With Home Fries są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj spód: zmiksuj mąkę, cukier i sól w malakserze.
Dodaj masło i miksuj, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubej mąki z kawałkami masła wielkości ziarnka grochu.
Dodaj 1/2 szklanki lodowatej wody i miksuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Podziel ciasto między 2 kawałki folii spożywczej i uformuj każdy w krążek; owiń szczelnie i wstaw do lodówki, aż stwardnieje, co najmniej na 1 godzinę.
Przygotuj nadzienie: wrzuć brzoskwinie do miski, wymieszaj z 3/4 szklanki cukru, mąką, sokiem z cytryny i przyprawami.
Lekko oprósz mąką duży arkusz papieru pergaminowego.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na okrąg o średnicy 12 cali na pergaminie. Przełóż ciasto do formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Dodaj nadzienie, lekko je ugniatając na środku; posyp niewielką ilością masła i wstaw do lodówki.
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta na placek o średnicy 30 cm i pokrój go na paski o szerokości 1,25 cm.
Połóż połowę pasków na cieście w jednym kierunku, pozostawiając około 2,5 cm odstępu między każdym paskiem.
Połóż pozostałe paski na wierzchu, krzyżując je po przekątnej, aby utworzyć kratkę (nie ma potrzeby tkać); przytnij krawędzie pasków, pozostawiając niewielki wystający kawałek. Złóż wystające ciasto pod siebie i zaciśnij krawędź ciasta palcami.
Jajko roztrzepać z 1 łyżką wody i posmarować nim brzegi ciasta oraz kratkę na wierzchu.
Posyp pozostałą 1 łyżką cukru i odstaw do lodówki, aż masa stężeje, około 30 minut.
Umieść ruszt w dolnej trzeciej części piekarnika. Połóż blachę do pieczenia na ruszcie i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Połóż ciasto na gorącej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F i piecz dalej, aż ciasto będzie złote, a nadzienie bulgoczące, od 50 minut do 1 godziny. (Przykryj luźno folią, jeśli wierzch zbyt szybko się rumieni.)
Przed pokrojeniem przełóż na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Zdjęcie autorstwa Yunhee Kim