Ciasto Bezowe Truskawkowo-Pomarańczowe
Truskawkowo-Pomarańczowe Ciasto Bezowe to deser na 6 osób. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 394 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jeśli masz pod ręką krem z kamienia nazębnego, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 21% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to proste ciasto truskawkowe z grillowanym sosem rabarbarowo-waniliowym , pomarańczowe ciasto szyfonowe z nadzieniem pomarańczowym i bezą oraz ciasto kawowe z żurawiną i pomarańczą bezową .
Instrukcje
Linia 9-calowa. Tortownica wyłożona papierem pergaminowym. Nasmaruj papier i boki formy; odłożyć na bok. W misce wymieszaj masę ciasta, sok pomarańczowy, żółtka i skórkę pomarańczową; ubijaj przez 3 minuty.
Wlać do przygotowanej patelni. W innej misce ubijaj białka i krem kamienniczy na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż uformują się sztywne, błyszczące szczyty, a cukier się rozpuści.
Rozłóż równomiernie na cieście, przyklejając do krawędzi formy.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do złotego koloru. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut (beza pęknie). Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby poluzować.
Usuń boki patelni. Całkowicie ostudzić.
Przeciąć na pół w poprzek.
W małej misce rozgnieć 1/4 szklanki jagód z pozostałym cukrem.
Dodaj śmietanę i ubijaj na najwyższych obrotach, aż powstanie sztywna piana.
Na talerzu ułóż jedną warstwę ciasta, połową bezy, stroną bezową do góry.
Na cieście rozsmaruj połowę ubitej śmietany. Na wierzch położyć resztę ciasta i polewę.
Udekoruj pozostałymi jagodami. Przechowywać w lodówce.