Ciasto Bezowe Truskawkowo-Pomarańczowe

Ciasto Bezowe Truskawkowo-Pomarańczowe
Truskawkowo-Pomarańczowe Ciasto Bezowe to deser na 6 osób. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 394 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jeśli masz pod ręką krem z kamienia nazębnego, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 21% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to proste ciasto truskawkowe z grillowanym sosem rabarbarowo-waniliowym , pomarańczowe ciasto szyfonowe z nadzieniem pomarańczowym i bezą oraz ciasto kawowe z żurawiną i pomarańczą bezową .

Instrukcje

1
Linia 9-calowa. Tortownica wyłożona papierem pergaminowym. Nasmaruj papier i boki formy; odłożyć na bok. W misce wymieszaj masę ciasta, sok pomarańczowy, żółtka i skórkę pomarańczową; ubijaj przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Wlać do przygotowanej patelni. W innej misce ubijaj białka i krem kamienniczy na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż uformują się sztywne, błyszczące szczyty, a cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Rozłóż równomiernie na cieście, przyklejając do krawędzi formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-2/3 Szklanki Lukru Waniliowego Z Puszki2-2/3 Szklanki Lukru Waniliowego Z Puszki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do złotego koloru. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut (beza pęknie). Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 Duże Rdzawe Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane4 Duże Rdzawe Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
Posiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do PosypaniaPosiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do Posypania
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
5
Usuń boki patelni. Całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
6
Przeciąć na pół w poprzek.
7
W małej misce rozgnieć 1/4 szklanki jagód z pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Dodaj śmietanę i ubijaj na najwyższych obrotach, aż powstanie sztywna piana.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
9
Na talerzu ułóż jedną warstwę ciasta, połową bezy, stroną bezową do góry.
10
Na cieście rozsmaruj połowę ubitej śmietany. Na wierzch położyć resztę ciasta i polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
2-2/3 Szklanki Lukru Waniliowego Z Puszki2-2/3 Szklanki Lukru Waniliowego Z Puszki
11
Udekoruj pozostałymi jagodami. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn