Ciasto bananowe z marakui karmelem i bezą kokosową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta bananowego z marakui karmelem i bezą kokosową. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z kokosa, ekstrakt z wanilii, banany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mrożone Ciasto Bezowe Z Marakui, Sześciowarstwowe Ciasto kokosowe z nadzieniem z marakui, oraz Ciasto Bezowe Cytrynowo-Marakujowe.
Instrukcje
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło i mąka dwa 8-w kwadracie przez 2-w głębokich patelniach (lubię ten rodzaj z wyjmowanym dnem), plus bochenek patelni na dodatkowe ciasto.
Wytnij papier pergaminowy, aby pasował do dna patelni i wciśnij.Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać w średniej misce i odstawić.
Umieść masło w misce miksera stojącego i ubijaj, aż będzie bardzo lekkie i puszyste, o 5 minutach.
Dodaj skracanie i beat aż bardzo lekkie i puszyste i połączone, kolejne 5 minut.
Dodawać jajka, po kolei, i ubijać, aż się połączą.
Dodać ekstrakt z wanilii i ubić do połączenia.
Dodać banany i ubić na niskim aż do połączenia.
Dodać mieszankę mąki i maślankę w pięciu dodatkach, zaczynając i kończąc na mące. Beat między dodatkami tylko po to, aby połączyć. Równomiernie podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Piec przez 30-35 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Połącz cukier, syrop kukurydziany, wodę i sól w rondlu o średnim, ciężkim dnie. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie, doprowadzić krem do gotować na wolnym ogniu w oddzielnym małym rondlu i zachować ciepło.Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina cukru będzie ciemny bursztyn, około 6-8 minut. Nie pozwól, aby mieszanina spłonęła!
Zdjąć z ognia i dodać krem powoli; mieszanina będzie bąbelki się wściekle i osiąść. Wymieszać, aby połączyć.
Dodać masło kilka kawałków na raz i mieszać, aż stopi się i włączone.
Dodać puree z marakuji i wymieszać, aby połączyć.Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu do około 250 stopni F.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Ułożyć jedną warstwę ciasta na talerzu i rozprowadzić karmel na wierzchu.
Cukier i białka połączyć w średniej metalowej misce i umieścić na patelni gotującej się wody.
Mieszankę cukru ubijać stale na ogniu, aż cukier się rozpuści, a mieszanina wygląda gładko i lśniąco, około 3 minut.
Wyjąć mieszaninę z ognia i wlać do miski miksera stojącego.
Ubijać na średniej prędkości przez około 5 minut, aż mieszanina ostygnie.Bij z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty, o kolejne 5 do 10 minut.
Dodać wanilię i ubić, aby połączyć.
Rozłóż bezę na wierzchu ciasta. Użyj pochodni brulee do brązowego bezy.