Ciasto bananowe z lukrem Mascarpone
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 8G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, sól, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto kawowo-czekoladowe z lukrem Mocha-Mascarpone, Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone, oraz Klasyczne Ciasto Waniliowe Z Lukrem Waniliowym Mascarpone & R dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 9-calowy Okrągły patelni ciasto i linii go z pergaminem; masło pergamin. Całą patelnię obsypać mąką, wyjmując jej nadmiar. W średniej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubić masło i cukier ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego, o 3 protokół. Ubić żółtka i ekstrakt z wanilii.
Dodać tłuczone banany i ubić mieszaninę, aż będzie gładka.
Dodaj połowę suchych składników i ubijaj z małą prędkością, aż ciasto będzie zwilżone. Ubić połowę maślanki, następnie dodać pozostałe suche składniki i pozostałą maślankę.
W średniej misce ubij białka ze średnią prędkością, aż utworzą się jędrne szczyty. Ubić jedną czwartą białek w cieście z małą prędkością. Używając gumowej szpatułki, złóż resztę białek, aż nie pozostaną żadne smugi. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch.
Piec ciasto przez około 40 minut, aż wierzch będzie złoty i sprężysty, a wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta; wierzch będzie bardzo lekko popękany.
Ostudzić na patelni przez 15 minut, a następnie odwrócić ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia. Odklej pergamin.
W średniej misce ubij mascarpone z cukrem cukierniczym na średniej prędkości, aż lukier będzie lekki i puszysty, około 2 minut. Za pomocą dużego ząbkowanego noża pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy.
Ułożyć wierzchnią warstwę, pokroić bok do góry na talerzu ciasta i rozprowadzić jedną trzecią lukru mascarpone. Ułóż połowę bananów w jednej warstwie na lukrze. Wierzch wyłożyć środkową warstwą ciasta. Przykryj warstwę kolejną trzecią lukru i top z pozostałymi bananami. Przykryć dolną warstwą ciasta, przyciąć bok w dół i zamrozić górę. Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut przed podaniem.