Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami
Need a deser wegetariański? Ananas do góry nogami ciasto może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 933 kalorie, 10g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, lekko brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 31 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami, Ananasowe Ciasto Rumowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Ananasowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Obrać ananasa i usunąć rdzeń. Pokroić w (1-calowe) grube koła.
W małym rondlu rozpuścić masło z 1 łyżką wody i dodać jasnobrązowy cukier. Dobrze wymieszać trzepaczką na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści i masz ładny gładki karmel, około 3 do 4 minut.
Wlać do okrągłego 9 1/2-calowy nonstick ciasto patelni. Ułóż kręgi ananasa równomiernie w karmelu (1 w środku i 5 na zewnątrz zwykle działa) i naciśnij tak, aby były zanurzone w karmelu.
Umieść 1 wisienkę maraschino na środku każdego pierścienia ananasowego. Przygotować ciasto: mąkę i proszek do pieczenia przesiać razem. W stojaku miksera masło śmietankowe i cukier granulowany do lekkiego i puszystego, o 4 protokół. Z mikserem na niskim, dodawać jajka po 1 na raz.
Dodać połowę maślanki i wanilii, a następnie połowę mąki.
Dodać pozostałą maślankę, a następnie pozostałą mąkę.
Wlać ciasto do patelni tortowej na Karmelu i ananasie.
Rozprowadzić równomiernie gumową szpatułką.
Umieść patelnię tortową na tacy do pieczenia, aby złapać karmel, który może się pęcherzykować i piec w piekarniku przez około 1 godzinę. Ciasto powinno być ładne i złociste na wierzchu i lekko nadęte. Po delikatnym wciśnięciu w środek powinien się odbić. Pozostawić do ostygnięcia (około 1 minuty), przed odwróceniem na talerz ciasta. Bardzo lekko posmaruj cukrem cukierniczym i podawaj każdy plasterek z gałką lodów jogurtowych.