Ciasto żurawinowo-jabłkowe z kruchą skórką z orzechów pekan
Ciasto żurawinowo-jabłkowe z pekan Shortbread Crust może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, skorupę, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Shortbread-Pecan Crust, Sernik nowojorski z toffi Pekan kruche ciasto ciasteczkowe, oraz Batoniki żurawinowe z kruchą skórką czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie skorupy: Rozgrzej piekarnik do 35
Piec pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni 4 do 5 minut lub do lekko tosty i pachnące, mieszając w połowie. Całkowicie schłodzić (około 20 minut).
W międzyczasie, beat masło na średniej prędkości z mikserem elektrycznym 1 minutę lub aż kremowy; dodać cukier puder, bicie dobrze. Stopniowo dodawaj mąkę, bijąc z małą prędkością, aż mieszanina nie będzie już krucha i zacznie się łączyć w kulkę. Wymieszać z orzechami pekan. Uformuj jedną trzecią ciasta w 8-calowy kłodę; owinąć w folię i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia. Wciśnij pozostałe ciasto na dolnej i górnej stronie 9-calowej patelni springform. Przykryć i schłodzić skórkę.
Przygotowanie nadzienia: jabłka obieramy.
Pokroić w kliny o grubości 1/4 cala. Jabłka wymieszać i kolejne 4 składniki. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy.
Skropić roztopionym masłem.
Wytnij zarezerwowane ciasto na 8 (1-calowe) kawałki. Delikatnie uformuj każdy kawałek w 6-do 8-calową linę. Lekko naciśnij każdą linę, aby spłaszczyć się na paski. Ułóż paski w konstrukcji kratowej nad wypełnieniem.
Piec w 350 przez 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut lub aż soki są grube i bąbelki, skórka jest złoty brąz, i jabłka są miękkie, gdy Przekłute długim drewnianym kilofem, ekranowanie folią w ciągu ostatnich 30 minut, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.