Ciastko Kardamonowo-Cytrynowe Polenta
Kardamon-Lemon Polenta Cookie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz skórkę z cytryny, cukier granulowany, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciastko Kardamonowo-Cytrynowe Polenta, Ricotta Beignets z cukrem cytrynowo-Kardamonowym i glazurą cytrynową, oraz Kardamon Cytrynowy Syllabub.
Instrukcje
Umieścić migdały w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno zmielone. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę i kolejne 5 składników (mąka przez sól) do malaksera; proces aż do połączenia.
Dodaj masło, wodę i jajko; puls 3 lub 4 razy lub tylko do połączenia.
Lekko wcisnąć mieszankę równomiernie na dno okrągłej, 9-calowej patelni ze sprężynami pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 30 protokół lub do lekko rumiane.
Wyjmij zewnętrzny pierścień z patelni springform i pokrój ciastko na 12 klinów, gdy będzie ciepłe.