Ciastko Kardamonowo-Cytrynowe Polenta
Kardamonowo-cytrynowe ciastko Polenta może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, cukier granulowany, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ricotta Beignets z cukrem cytrynowo-Kardamonowym i glazurą cytrynową, Kardamon Cytrynowy Syllabub, oraz Pikantne Ciasto Cytrynowo-Kardamonowe.
Instrukcje
Umieścić migdały w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno zmielone. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę i kolejne 5 składników (mąka przez sól) do malaksera; proces aż do połączenia.
Dodaj masło, wodę i jajko; puls 3 lub 4 razy lub tylko do połączenia.Lekko wcisnąć mieszankę równomiernie na dno okrągłej, 9-calowej patelni ze sprężynami pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 30 protokół lub do lekko rumiane.
Wyjmij zewnętrzny pierścień z patelni springform i pokrój ciastko na 12 klinów, gdy będzie ciepłe.