Shortcakes ze świeżymi jagodami może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, mąkę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Placki z mąki kukurydzianej Piñon z jagodami i kremem limonkowym, Ciastka czekoladowe z jagodami i sosem z ciemnej czekolady, oraz Fresh Berry Shortcakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Mąkę, 2 łyżki cukru granulowanego, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
7
Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania. Wklep ciasto w 8-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Ciasto pokroić na 8 klinów, kroić w, ale nie przez, ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
9
Posypać 1 1/2 łyżeczki cukru turbinado na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Turbinado
Ciasto
10
Piec w 425 przez 15 minut lub do złotego koloru. Schłodzić przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Połącz galaretkę, sok i pozostałą 1 łyżkę cukru granulowanego w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuty. Mieszaj mieszankę trzepaczką do uzyskania gładkiej masy.
Każdy klin przeciąć poziomo na pół; łyżka 1/2 szklanki mieszanki jagodowej na dolnej połowie każdego ciastka. Wymień górną połowę shortcake. Top każdej porcji z 2 łyżki ubitej polewy; posypać równomiernie pozostałe 2 łyżeczki cukru turbinado.