Ciastka krabowe z Sassy Tatar
Ciastka krabowe z Sassy Tatar może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę cajun, okruchy chleba przyprawione ziołami, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Spróbuj Ciasta krabowe z pikantnym sosem tatarskim, Chrupiące ciasta krabowe z sosem tatarskim, oraz Louisiana Crab Cakes with Creole Tatar Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sassy sos tatarski: w małej misce połączyć wszystkie składniki i dobrze wymieszać.
Ciasto krabowe: w średniej misce dodaj mięso krabowe, majonez, bułkę tartą, przyprawę do owoców morza, jajko i sok z cytryny. Wymieszać, aby połączyć. Uformuj 6 ciastek krabowych o średnicy około 2 1/2 cala i umieść na blasze do pieczenia.
W małej plastikowej torbie zmiażdżyć krakersy saltine i umieścić w płytkim naczyniu. Lekko pogłębiać uformowane ciastka krabowe do pokruszonych krakersów i odstawić.
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno patelni. Gdy olej jest gorący, smażyć ciastka krabowe partiami przez około 3 minuty z każdej strony lub aż tylko złoty kolor.
Przełożyć na patelnię lub talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podawać ciasta krabowe z sosem tatarskim.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.