Ciastka cytrynowe Ricotta Nonna
Ciastka cytrynowe Ricotta Nonna to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 254 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ser ricotta pełnotłusty, proszek do pieczenia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Herbatniki Ricotta Z Suszonymi Wiśniami, Morelami I Malinami, Mięso Lite: kanapki Soppressata, jajko i Ricotta na herbatnikach maślanych, oraz Szparagi i cytryna i bazylia ricotta Nadziewane Roladki łososia z sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Linia 12 kubków na muffinki z wkładkami papierowymi. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w średniej misce. Używając miksera elektrycznego, ubić 1 szklankę cukru, masła i skórki z cytryny w dużej misce, aż będzie lekki i puszysty. Uderz w ricottę. Ubić jajko, sok z cytryny i ekstrakt z migdałów.
Dodać suche składniki i mieszać aż do wymieszania (ciasto będzie grube i puszyste).
Podziel ciasto między przygotowane kubki muffin.
Posypać migdałami, a następnie pozostałą 1 łyżeczkę cukru na babeczki.
Piec, aż babeczki po prostu stają się blady złoty na wierzchu, o 20 protokół. Lekko schłodzić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.