Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowe
Kruche ciasteczka żurawinowo-pomarańczowe to Wegetariańskie przepis na 180 porcji. Na 3 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 17 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z migdałów, żurawiny, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 5 godzin i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Podobne przepisy to Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowe Kruche, czekolada zanurzona żurawina pomarańczowy ciasteczka kruche, oraz Kruche Ciasto Żurawinowo-Pomarańczowe.
Instrukcje
Beat 1 szklanka zmiękczonego masła na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż kremowy. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru pudru, ubijając aż będzie gładka. Wymieszaj posiekaną żurawinę, skórkę pomarańczową, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z migdałów do wymieszania.
Wymieszać razem 2 szklanki mąki, 1/4 łyżeczki. proszek do pieczenia i 1/8 łyżeczki. sól.
Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Uformuj kruche ciasto na 2 (7-calowe) kłody. Owiń każdy dziennik w papier woskowy i schłodzić 4 godziny lub zamrozić dzienniki w plastikowych workach do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym do 1 miesiąca.
Jeśli zamrożone, pozostawić dzienniki w temperaturze pokojowej 10 minut.
Każdą kłódkę pokroić w 24 plasterki.
Miejsce shortbread plastry 1 cal od siebie na lekko nasmarowane lub pergaminu wyłożone blachy do pieczenia.
Piec kruche plastry w 350 przez 10 do 12 minut lub do momentu, gdy krawędzie plastrów będą złote.
Wyjmij kruche ciasto z blach do pieczenia i umieść na stojakach z drutu; pozostaw do całkowitego ostygnięcia (około 20 minut). Przechowywać w szczelnych pojemnikach.