Ciasteczka z melasą mamy
Ciasteczka z melasą mamy mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 60. Za 6 centów za porcję , ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 63 kalorie , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka ekstraktu waniliowego, jajka, mielonej gałki muszkatołowej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 8% . Wypróbuj 10 Days of Cookies: Ciasteczka z melasą do żucia , Ciasteczka z melasą i Ciasteczka z melasą , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj śmietanę i 1 szklankę cukru, aż masa będzie jasna i puszysta. Wbić jajko, melasę, mleko i wanilię.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, sól i gałkę muszkatołową; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę.
Rozwałkuj na grubość 1-1/4 cala. kulki; obtoczyć w pozostałym cukrze.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10-14 minut lub do momentu, aż wierzch pęknie, a krawędzie będą lekko twarde.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.