Ciasteczka Z Cukrem Kardamonowo-Pomarańczowym
Need a deser wegetariański? Ciasteczka z cukrem kardamonowo-pomarańczowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 637 kalorii. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ekstrakt z wanilii, mielony kardamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Muscovado cukier pomarańcza i kardamon wieniec Wielkanocny, Ciasteczka Z Cukrem Kardamonowym, oraz Ciasteczka Z Brązowym Masłem Kardamon Pomarańczowy Spritz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę ubić, kardamon i 1/2 łyżeczki do herbaty wymieszać w średniej misce. Używając miksera elektrycznego, ubij masło w dużej bowluntil kremowy, około 2 minut. Stopniowo dodaj 1 szklankę plus 2 łyżki cukru; beatuntil lekkie i puszyste, około 3 minut. Ubić drobno startą skórkę pomarańczową i wanilię.
Dodać jajko; ubić, aby zmiksować.
Dodaj 1/3 mąki; pokonać na niskiej prędkości tylko do mieszania.
Dodaj pozostałą mąkę w 2 dodatkach, ubijającna niskiej prędkości tylko do wymieszania. Chłodziarko-zamrażarka jest wystarczająco mocna, aby kształtować, około 1 godziny.
Podziel ciasto na pół. Uformuj każdą piłkę halfinto. Spłaszczyć na dyski i owinąć inplastic. Schłodzić, aż będzie wystarczająco jędrny,aby się rozwałkować, około 45 minut. Zrób z wyprzedzeniem: ciasto można przygotowywać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Niech schłodzone ciasto stać w pokojutemperatura, aż wystarczająco miękkie, aby rozwałkować, o 15 protokół.
Pozycja 1 stojak w górnej trzeciej i 1rack w dolnej trzeciej piekarnika; rozgrzać to350°F. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta tylko posypaną mąką powierzchnię do hojnej 1/8 cala.
Wycinaj ciasteczka za pomocą noży festivecookie. Ostrożnie przenieść cookiesto przygotowane blachy do pieczenia, odstęp 1 inchapart.
Posypać cukrem surowym. Zbieraj resztki w piłkę. Spłaszczyć, przykryć i zamrozić ciasto, aż będzie wystarczająco twarde toroll się ponownie, o 10 protokół.
Piec ciasteczka, aż światło złoty brąz, o 16 protokół, obracanie arkuszy półwytrzymały pieczenia nawet gotowania. Ostrożnie ślizgaj pergamin z ciasteczkami naracks do całkowitego ostygnięcia.
Niech arkusze do pieczeniacool całkowicie, a następnie powtórzyć proceszmarszczając ciasto, podszewka arkuszy świeżych pergaminu między partiami. DO AHEAD: Pliki cookie można tworzyć 3 dni wcześniej.Przechowuj pliki cookie w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
* Zwany także cukrem turbinado lub demerara; dostępny w większości supermarketów i w sklepach z naturalną żywnością.
W przypadku ciastek o bardziej klasycznym wakacyjnym wyglądzie, zrób szybką glazurę, mieszając cukier puder z odrobiną mleka.
Rozłóż glazurę na ciastkach, wtenspryskaj kolorowym cukrem lub topemmałe cukierki. Aby dodać jeszcze więcej koloru, odcień glazura z barwnikiem spożywczym.