Ciasteczka sorgo
Ciasteczka sorgo to deser dla 32 osób. Za 12 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 135 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, zmielone goździki i kilka innych składników, możesz go zrobić. Niewiele osób zrobiło ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 40 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Bezjajeczne rogaliki z kawałkami czekolady - Bezjajeczne ciasteczka , Czekoladowe ciasteczka z chrupiącą truskawką i Wegańskie dyniowe ciasteczka z kawałkami czekolady .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Wbij jajka, syrop i skórkę pomarańczową.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, sól, goździki, kardamon i gałkę muszkatołową; stopniowo dodawaj do masy kremowej i dokładnie wymieszaj.
Nakładaj łyżką stołową porcje ciasta w odstępach 5 cm na nieposmarowane blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 10–12 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe.