Ciasteczka Parmezanowe z pomidorowo-tartym dżemem wiśniowym

Ciasteczka Parmezanowe z pomidorowo-tartym dżemem wiśniowym
Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 105 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tymianku, parmezanu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry, Cherry Pie Thumbprint Cookies, oraz Cherry Ginger Thumbprint Cookies dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić dżem, podgrzej oliwę z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj szalotkę i gotować, często mieszając, do miękkości i aromatyczne, ale nie rumiane, 2 do 3 protokół. Wymieszaj pomidora, suszone wiśnie, wodę, tymianek i sól i kontynuuj gotowanie, aż wiśnie zostaną napompowane, a pomidory będą miękkie, około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
CzereśnieCzereśnie
PomidorPomidor
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
3
Niech ostygnie, a następnie puree dżem w robocie kuchennym, dodając trochę więcej wody w razie potrzeby, aby uzyskać konsystencję nieco cieńszą niż mus jabłkowy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
WodaWoda
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia obramowanej blachy do pieczenia z pergaminem lub silikonową matą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Mąkę i parmezan Połącz w maszynce i pulsuj, aż ser zostanie drobno zmielony i dobrze wymieszany z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodać masło i serek śmietankowy i pulsować tylko do momentu powstania spójnego ciasta, skrobanie w dół boki w razie potrzeby; unikać overmixing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
CiastoCiasto
7
Formować ciasto na 24 kulki o 1 1/4 cala średnicy i ustawić je na blasze o 1 cala od siebie. Wciśnij kciuk w środek każdej kulki, aby zrobić wcięcie (to normalne, że krawędzie nieco pękają, ale możesz delikatnie uszczypnąć ze sobą szczególnie duże pęknięcia). Każde wgłębienie wypełnić dżemem, po około 1/2 łyżeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Piec ciasteczka, aż Firma i ładnie rumiane na brzegach, 30 do 35 protokół. Ponieważ to ciasto jest nieco gęsty, upewnij się, że ciasteczka są dokładnie gotowane, poza tylko jasny złoty brąz. Jeśli wyciągniesz je zbyt szybko, mogą nadal być nieco niedoceniane w centrum. Zawsze możesz wyrwać jedną z tacy i rozbić ją na dwie, aby sprawdzić—przekąskę dla Kucharza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia. Ułóż ciasteczka na talerzu do serwowania lub przechowuj w szczelnym pojemniku do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Sadzenie Pomidorów
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
11
W większości przepisów, dla których używam świeżych pomidorów, nie zawracam sobie głowy ich sadzeniem przed użyciem. Ale w tym przypadku wolę użyć tylko twardszego miąższu pomidora, odrzucając nasiona przed posiekaniem pomidora. W tej skoncentrowanej mieszance dżemu, pomijając nasiona-które zawierają dużo wilgoci w membranie, która je otacza-skutkuje gładszą, bardziej spójną konsystencją. Aby usunąć nasiona, przekłuwam pomidora o połowę na środku (a nie od końca do końca) i po prostu używam palców, aby wyjąć nasiona z oddzielnych zagłębień, w których są gniazdowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
DżemDżem
12
Cynthia NIMS studiowała gotowanie w La Varenne Ecole de Cuisine i jest autorem lub współautorem trzynastu książek kucharskich, w tym Gourmet Game Night, Memorable Recipes i Rover ' S. jest byłą redaktorką Simply Seafood magazine i redaktorem żywności dla Seattle Magazine, a ona przyczynia się do gotowania światła, życia wybiegiem i zachodu Słońca. Jej mąż mieszka w Seattle w stanie Waszyngton, a jej blog, Mon Appétit, można znaleźć pod adresem www.monappetit.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MorzaOwoce Morza
Mięso Z DziczyznyMięso Z Dziczyzny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn