Ciasteczka Parmezanowe z pomidorowo-tartym dżemem wiśniowym
Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 105 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tymianku, parmezanu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry, Cherry Pie Thumbprint Cookies, oraz Cherry Ginger Thumbprint Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić dżem, podgrzej oliwę z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę i gotować, często mieszając, do miękkości i aromatyczne, ale nie rumiane, 2 do 3 protokół. Wymieszaj pomidora, suszone wiśnie, wodę, tymianek i sól i kontynuuj gotowanie, aż wiśnie zostaną napompowane, a pomidory będą miękkie, około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Niech ostygnie, a następnie puree dżem w robocie kuchennym, dodając trochę więcej wody w razie potrzeby, aby uzyskać konsystencję nieco cieńszą niż mus jabłkowy. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia obramowanej blachy do pieczenia z pergaminem lub silikonową matą do pieczenia.
Mąkę i parmezan Połącz w maszynce i pulsuj, aż ser zostanie drobno zmielony i dobrze wymieszany z mąką.
Dodać masło i serek śmietankowy i pulsować tylko do momentu powstania spójnego ciasta, skrobanie w dół boki w razie potrzeby; unikać overmixing.
Formować ciasto na 24 kulki o 1 1/4 cala średnicy i ustawić je na blasze o 1 cala od siebie. Wciśnij kciuk w środek każdej kulki, aby zrobić wcięcie (to normalne, że krawędzie nieco pękają, ale możesz delikatnie uszczypnąć ze sobą szczególnie duże pęknięcia). Każde wgłębienie wypełnić dżemem, po około 1/2 łyżeczki.
Piec ciasteczka, aż Firma i ładnie rumiane na brzegach, 30 do 35 protokół. Ponieważ to ciasto jest nieco gęsty, upewnij się, że ciasteczka są dokładnie gotowane, poza tylko jasny złoty brąz. Jeśli wyciągniesz je zbyt szybko, mogą nadal być nieco niedoceniane w centrum. Zawsze możesz wyrwać jedną z tacy i rozbić ją na dwie, aby sprawdzić—przekąskę dla Kucharza.
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia. Ułóż ciasteczka na talerzu do serwowania lub przechowuj w szczelnym pojemniku do 2 dni.
W większości przepisów, dla których używam świeżych pomidorów, nie zawracam sobie głowy ich sadzeniem przed użyciem. Ale w tym przypadku wolę użyć tylko twardszego miąższu pomidora, odrzucając nasiona przed posiekaniem pomidora. W tej skoncentrowanej mieszance dżemu, pomijając nasiona-które zawierają dużo wilgoci w membranie, która je otacza-skutkuje gładszą, bardziej spójną konsystencją. Aby usunąć nasiona, przekłuwam pomidora o połowę na środku (a nie od końca do końca) i po prostu używam palców, aby wyjąć nasiona z oddzielnych zagłębień, w których są gniazdowane.
Cynthia NIMS studiowała gotowanie w La Varenne Ecole de Cuisine i jest autorem lub współautorem trzynastu książek kucharskich, w tym Gourmet Game Night, Memorable Recipes i Rover ' S. jest byłą redaktorką Simply Seafood magazine i redaktorem żywności dla Seattle Magazine, a ona przyczynia się do gotowania światła, życia wybiegiem i zachodu Słońca. Jej mąż mieszka w Seattle w stanie Waszyngton, a jej blog, Mon Appétit, można znaleźć pod adresem www.monappetit.com.