Ciasteczka Linzer
Need a deser wegetariański? Ciasteczka Linzer może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać masło, dżem malinowy, jajko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Linzer, oraz Ciasteczka Linzer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Grzać orzechy laskowe na płytkiej patelni do pieczenia, aż pachnące i skórki zaczną się rozluźniać, o 6 protokół. Rub orzechy w ręczniku kuchennym, aby usunąć luźne Skórki (niektóre skórki mogą nie zejść), a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Orzechy pulsacyjne i 1/4 szklanki brązowego cukru w robocie kuchennym, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon.
Ubij razem masło i pozostały 1/4 szklanki brązowego cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do bladego i puszystego, około 3 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w łopatkę) lub 6 minut z ręcznym.
Dodać mieszaninę orzechów i ubić, aż dobrze połączone, o 1 minutę. Ubić w jajku i wanilii. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszaninę mąki, mieszając aż do połączenia.
Z mąką ręce, uformować ciasto na 2 kulki i spłaszczyć każdą NA 5-calowy dysk. Chill dyski, owinięte w folię, do firmy, co najmniej 2 godziny.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 11-calowy Okrągły (1/8 cala grubości) między 2 arkuszami papieru woskowego (pozostaw ciasto schłodzone). Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, zawiń w plastik i schłodź do jędrności.
Wyciąć jak najwięcej ciastek, jak to możliwe z ciasta z większą foremką do ciastek i przenieść do 2 ungreased duże blachy do pieczenia, układając około 1 cala od siebie. Za pomocą mniejszych frezów wyciąć Centra z połowy ciastek, rezerwując centra i przerzucając wraz ze skrawkami (przerzucaj tylko raz).
Piec ciasteczka, przełączając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż krawędzie będą złote, 10 do 15 minut, a następnie przenieść metalową łopatką do stojaków do całkowitego ostygnięcia. Zrób więcej ciasteczek z drugiego dysku.
Rozprowadzić około 1 łyżeczki dżemu po płaskiej stronie 1 solidnego ciastka i dżemu kanapkowego z płaską stroną 1 oksydowanego ciastka. Pozostałe ciasteczka kanapkowe w ten sam sposób.
Ciasteczka przechowują, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, schłodzone w szczelnym pojemniku 2 tygodnie.