Ciasteczka Konfetti
Ciasteczka konfetti mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mleko w proszku, cukier granulowany, tęczową posypkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 274 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasteczka Konfetti, Ciasteczka Konfetti, oraz Ciasteczka Konfetti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 149°.
Połącz cukry, mąkę, proszek do pieczenia, sól i posypki w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i wymieszaj na małej prędkości, aż dobrze się połączą.
Dodać olej i wanilię i wiosła ponownie do dystrybucji. Mokre składniki będą działać jako klej, aby pomóc suchym składnikom tworzyć małe skupiska; Kontynuuj wiosłowanie, aż tak się stanie.
Rozłóż grona na pergaminowej lub pokrytej Silpatem blasze.
Piec przez 20 minut, rozbijając je od czasu do czasu. Okruchy powinny być nadal lekko wilgotne w dotyku; wyschną i twardnieją, gdy ostygną.
Niech okruchy ostygną całkowicie przed użyciem w przepisie lub scarfing przez garść. Przechowywane w hermetycznym pojemniku okruchy zachowują świeżość przez 1 tydzień w temperaturze pokojowej lub 1 miesiąc w lodówce lub zamrażarce.
Połącz masło, cukier i glukozę w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek i śmietanę razem na średniej wysokości przez 2 do 3 minut. Zeskrobać boki miski, dodać jajka i wanilię i ubić przez 7 do 8 minut.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mąkę, mleko w proszku, śmietanę z kamienia nazębnego, sodę oczyszczoną, sól i tęczową posypkę.
Mieszaj tylko do momentu, aż ciasto się połączy, nie dłużej niż 1 minutę. (Nie odchodź od maszyny podczas tego kroku, w przeciwnym razie ryzykujesz nadmierne wymieszanie ciasta.) Zeskrobać boki miski łopatką.
Nadal na niskiej prędkości, dodać okruchy tortu urodzinowego i wymieszać przez 30 sekund-tylko do momentu, gdy zostaną włączone.
Za pomocą 2 3/4-uncji miarka do lodów (lub 1/3-miara filiżanki), porcja się ciasto na pergaminu wyłożonej blachy pan. Poklepać szczyty kopuł ciasta cookie płaskie. Owinąć blachę szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do 1 tygodnia. Nie piecz ciastek w temperaturze pokojowej—nie będą prawidłowo piec.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Ułóż schłodzone ciasto minimum 4 cale od siebie na pergamin-lub Silpat wyłożone arkuszy patelni.
Piec przez 18 minut. Ciasteczka będą nadmuchiwać, trzaskać i rozprzestrzeniać się. Po 18 minutach powinny być bardzo lekko zarumienione na brzegach (Na spodzie złotobrązowe). Centra pokażą tylko początkowe oznaki koloru. Pozostaw ciasteczka w piekarniku na dodatkową minutę lub tak, jeśli kolory nie pasują, A ciasteczka nadal wydają się blade i ciasto na powierzchni.
Schłodzić ciasteczka całkowicie na patelniach z blachy przed przeniesieniem do płyty lub hermetycznego pojemnika do przechowywania. W temperaturze pokojowej ciasteczka zachowują świeżość przez 5 dni; w zamrażarce będą przechowywać przez 1 miesiąc.