Ciasteczka Kokosowe Okara (lub tofu)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasteczek kokosowych Okara (lub tofu). Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz niebieloną mąkę, ekstrakt z wanilii, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym, oraz Marchewka Okara Muffin (produkt z domowego mleka sojowego) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać kokos, mąkę, sodę oczyszczoną, sól i 1/2 szklanki cukru w misce do mieszania.
Dodaj okara (lub odsączone tofu), wanilia, i ekstrakt kokosowy i zacząć mieszać.
Dodaj wodę przez łyżkę stołową, aż wszystkie suche składniki zostaną włączone i powstanie ciężkie ciasto. Nie dodawać zbyt dużej ilości wody ani nie mieszać. Użyj miarki cookie lub łyżka do spadku zaokrąglone łyżki ciasta co najmniej dwa cale od siebie na blasze wyłożonej maty silikonowej do pieczenia lub pergaminu. Każde ciastko lekko spłaszczyć widelcem.
Piec przez 10-16 minut lub do momentu, gdy brzegi będą złote, a środek wydaje się gotowy.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed przeniesieniem każdego ciastka do stojaka z drutu.
Posypać cukrem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.