Ciasteczka Kanapkowe Miętowo-Czekoladowe
Miętowo-czekoladowe ciasteczka kanapkowe wymagają około 2 godziny i 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, śmietana, ekstrakt z mięty pieprzowej, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe, Ciasteczka Kanapkowe Czekoladowo-Miętowe, oraz Czekoladowe ciasteczka kanapkowe z miętowym nadzieniem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: okrągły foremka do ciastek 2 1/2 cala i miarka do ciastek 1/2 uncji
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
W średniej misce, zagnieść razem ciasto i 1/4 szklanki mąki, aż będzie gładka. Lekko posmarować powierzchnię roboczą.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala. Używając foremki do ciastek 2 1/2 cala, wyciąć kółka z ciasta. Zagnieść wszystkie kawałki ciasta i ponownie rozwałkować. Dalej wyciąć krążki ciasta, aż w sumie będzie 24 kawałki.
Na przygotowanych blachach ułożyć krążki ciasta.
Piec, aż ciasteczka będą lekko złote na brzegach, około 10 minut. Schłodzić przez 10 minut i przenieść do stelaża z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Rezerwa 1 pergamin wyłożony blachą do pieczenia.
Połączyć 1 szklankę czekolady i śmietany w małej misce.
Umieść miskę na patelni gotującej się wody i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Wymieszać ekstrakt z mięty pieprzowej i przechowywać w lodówce mieszaninę przez 1 godzinę. Używając miarki do ciastek o pojemności 1/2 uncji lub łyżki stołowej, umieść mieszaninę czekolady na środku płaskiej strony 12 ciastek.
Pozostałe ciasteczka umieść na wierzchu i delikatnie ścisnij, aby równomiernie rozprowadzić nadzienie.
Umieść na blasze do pieczenia i zamrozić, aż nadzienie ustawi się, około 25 minut.
Połącz pozostałe chipsy czekoladowe i olej roślinny w małej misce.
Umieść miskę na patelni gotującej się wody i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Zanurz górę każdego ciastka w roztopionej czekoladzie i wróć do blachy do pieczenia.
Posypać szczyty zmiażdżone laski cukierków lub cukierki mięty pieprzowej. Przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę. Przechowywać w szczelnym plastikowym pojemniku.