Ciasteczka Jumbo Raisin
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Jumbo Raisin Cookies mogą być super przepisem bezmlecznym do wypróbowania. Za 23 centy za porcję otrzymujesz deser dla 30 osób. Jedna porcja zawiera 205 kalorii , 2 g białka i 9 g tłuszczu . Mieszanka zmielonej gałki muszkatołowej, wody, orzechów włoskich i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 66 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jumbo Blueberry Muffins , Jumbo Size Yogurt Marble Cupcakes i Carrot Raisin Chocolate Chip Cookies są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlej wodę i rodzynki do małego rondelka i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 3 do 4 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita). Nasmaruj blachy do pieczenia ciastek.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową; odstaw.
W dużej misce ubij razem tłuszcz i cukier. Ubij jajka i wanilię. Wymieszaj z rodzynkami i płynem, w którym się gotowały. Wymieszaj z mąką, a następnie dodaj orzechy włoskie. Nakładaj łyżką stołową na przygotowane blachy do ciastek.
Piec przez 12–15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ciasto będzie twarde.
Wyjmij ciasteczka z blach i ostudź na kratce.