Ciasteczka Cheddar z mąki kukurydzianej
Kukurydziane ciasteczka Cheddar mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 12 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 185 kalorii , 4 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 9 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 20% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Cheddar ciasteczka kukurydziane ze szczypiorkiem , ciasteczka kukurydziane Cheddar-Jalapeño i ciasteczka kukurydziane z serem Cheddar i Chipotle .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie krucha. Wymieszaj ser i mleko, aż zwilżą.
Upuść 1/4 szklanki w odległości 2 cali na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 450° przez 12-15 minut lub do momentu uzyskania jasnozłotego koloru.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "