Ciasta Twarde Polenta

Ciasta Twarde Polenta
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 302 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz cayenne, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Twarde ciasta Polenta z Taleggio i pomidorkami koktajlowymi, Maślano-szkliwione Mini placki figowe z sosem waniliowym, oraz Ciasta z szynką, groszkiem i polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W rondlu połączyć mleko, wodę, bay i cayenne. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na małym ogniu i obficie doprawić solą. Weź przyprawę do krawędzi zbyt słone. Aby to zrobić, musisz smakować jak idziesz. Polenta działa jak gumka do soli, jeśli nie doprawisz obficie tutaj, nigdy nie wyzdrowiejesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Gdy płyn jest w wrzenia i jest odpowiednio doprawione, posypać polenta ubijając stale. Po polenta jest połączony przełączyć się do drewnianej łyżki i mieszać często, aż polenta stała się gruba. Smak polenta, aby zobaczyć, czy to gotowane przez. Jeśli nadal czuje się mączne i ziarniste, dodać trochę mleka lub wody i gotować go do gęstej konsystencji. Powtórz ten proces, w razie potrzeby, aż polenta czuje się gładka na języku, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Usunąć liść laurowy i wymieszać z posiekaną szałwią i mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5
Linia A 7 na 7-calową patelnię kwadratową z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wlać polentę do przygotowanej patelni. Przykryj górną warstwą plastiku wygładzonego na powierzchni polenty. Schłodzić w lodówce do czasu potrzebnego. (Wszystko to można całkowicie zrobić z wyprzedzeniem, jak wczoraj! Super!)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Po przygotowaniu do użycia wyjmij polentę z patelni i pokrój na pożądane kształty. Posmarować nieprzywierającą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy patelnia jest gorąca i zaczyna trochę palić, dodaj kształty polenty. Ugotować polentę z obu stron i zakończyć posypując trochę tartym Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Przełożyć na półmisek i podawać na gorąco.
9
Co za placek kukurydziany!!!!
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn