Ciasta Twarde Polenta
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 302 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz cayenne, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Twarde ciasta Polenta z Taleggio i pomidorkami koktajlowymi, Maślano-szkliwione Mini placki figowe z sosem waniliowym, oraz Ciasta z szynką, groszkiem i polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W rondlu połączyć mleko, wodę, bay i cayenne. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na małym ogniu i obficie doprawić solą. Weź przyprawę do krawędzi zbyt słone. Aby to zrobić, musisz smakować jak idziesz. Polenta działa jak gumka do soli, jeśli nie doprawisz obficie tutaj, nigdy nie wyzdrowiejesz.
Gdy płyn jest w wrzenia i jest odpowiednio doprawione, posypać polenta ubijając stale. Po polenta jest połączony przełączyć się do drewnianej łyżki i mieszać często, aż polenta stała się gruba. Smak polenta, aby zobaczyć, czy to gotowane przez. Jeśli nadal czuje się mączne i ziarniste, dodać trochę mleka lub wody i gotować go do gęstej konsystencji. Powtórz ten proces, w razie potrzeby, aż polenta czuje się gładka na języku, o 30 minut.
Usunąć liść laurowy i wymieszać z posiekaną szałwią i mascarpone.
Linia A 7 na 7-calową patelnię kwadratową z folią.
Wlać polentę do przygotowanej patelni. Przykryj górną warstwą plastiku wygładzonego na powierzchni polenty. Schłodzić w lodówce do czasu potrzebnego. (Wszystko to można całkowicie zrobić z wyprzedzeniem, jak wczoraj! Super!)
Po przygotowaniu do użycia wyjmij polentę z patelni i pokrój na pożądane kształty. Posmarować nieprzywierającą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy patelnia jest gorąca i zaczyna trochę palić, dodaj kształty polenty. Ugotować polentę z obu stron i zakończyć posypując trochę tartym Parmigiano.
Przełożyć na półmisek i podawać na gorąco.
Co za placek kukurydziany!!!!