Ciasta brunchowe w stylu włoskim
Włoskie ciasta brunchowe mogą być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 2 g tłuszczu i łącznie 45 kalorii. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40 osobom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Mieszanka mleka, sera Monterey Jack, odtłuszczonej śmietany i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 12%. Podobne przepisy to Niedzielny brunch: placki ziemniaczane, niedzielny brunch: proste ciasta rybne i niedzielny brunch: placki krabowe z majonezem cytrynowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę do pieczenia, ser, przyprawę włoską, czerwoną paprykę, pepperoni, zieloną cebulę, pomidory i zieloną paprykę.
W osobnej misce wymieszaj sos do pizzy, mleko, śmietanę i jajka. Mieszaj mieszaninę jajek z mąką i mieszanką warzywną, aż cała mąka zostanie zwilżona.
Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Łyżką nakładaj ciasto na patelnię, używając około 1 łyżki na każdy naleśnik. Smażyć z obu stron i podawać na gorąco.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.