Ciabatta
Ciabattan to Wegetariańskie przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 301 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, mąkę chlebową, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Spróbuj Ciabatta, Ciabatta, oraz Ciabatta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby gąbka: w małej misce wymieszać razem 1/8 łyżeczki drożdży i ciepłej wody i odstawić 5 minut, lub aż kremowy. W misce wymieszać razem mieszaninę drożdży, 1/3 szklanki wody i 1cup mąki chlebowej. Wymieszać 4 minuty, następnie nad miską z folią.
Pozostaw gąbkę w chłodnej temperaturze pokojowej przez co najmniej 12 godzin i do 1 dnia.
Aby chleb: w małej misce wymieszać drożdże i mleko i odstawić 5 minut, lub do kremowy. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta wymieszać mieszankę mleka, gąbkę, wodę, olej i mąkę przy niskiej prędkości, aż mąka zostanie tylko zwilżona; dodać sól i wymieszać, aż będzie gładka i elastyczna, około 8 minut. Zeskrobać ciasto do miski naoliwionej i przykryć folią.
Niech ciasto rośnie w temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, o 1 1/2 godziny. (Ciasto będzie lepkie i pełne pęcherzyków powietrza.) Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą i przeciąć na pół.
Przenieś każdą połowę na arkusz pergaminu i uformuj nieregularny owal o długości około 9 cali. Dołek bochenki z mąką palce i kurz wierzchołki z mąki. Bochenki przykryć zwilżonym ręcznikiem kuchennym.
Niech bochenki rosną w temperaturze pokojowej, aż prawie podwoi się luzem, 1 1/2 do 2 godzin.
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem ciabatta, umieścić kamień do pieczenia na stojaku piekarnika w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzać piekarnik do 425 F (220 stopni C).
Przenieść 1 bochenek na pergaminie do bez obręczy blachy do pieczenia z długim boku bochenka równolegle do daleko krawędzi blachy do pieczenia. Line up daleko krawędzi blachy do pieczenia z daleko krawędzi kamienia lub płytek, i przechylić blachy do pieczenia przesuwać bochenek z pergaminem na tylnej połowie kamienia lub płytek.
Pozostały Bochenek przenieść do przedniej połowy kamienia w podobny sposób.
Piec bochenki ciabatta 20 minut, lub do bladego złota. Fajne bochenki na drucianym stojaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator