Chłodzona sałatka ryżowa

Chłodzona sałatka ryżowa może być właśnie tym bezmlecznym i laktoowowegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 309 kalorii , 2 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Mieszanka oliwek faszerowanych papryką, proszku curry, marynowanych serc karczochów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest takie super. Chłodzona zupa z awokado i ogórka z salsą z krewetek i przegrzebków , chłodzona zupa z ogórka i awokado ze świeżym serem kozim oraz chłodzona zupa z kopru włoskiego ze skórką pomarańczową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj mieszankę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując masło 1 łyżeczką oleju. Ostudź.
Dodaj oliwki, zieloną cebulę i zieloną paprykę; wymieszaj.
Pokrój karczochy na ćwiartki i dodaj do mieszanki ryżowej; odstaw. W małej misce wymieszaj majonez, proszek curry i odłożoną marynatę; dobrze wymieszaj.
Wlać do mieszanki ryżowej; wymieszać. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny.