Chłodna Zupa Melonowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj fajnej zupy melonowej. Ten przepis służy 8. Na $5.7 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 402 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jedwabne tofu, zioła, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeże zioła, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Jagodowym Lawendowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cool Melon Sipper, Fajna Sałatka Z Melona Z Gorącym Boczkiem, oraz Chłodna Zupa Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sitko o drobnych oczkach na małej misce. Naciśnij tofu przez sitko do miski. Wymieszać z białym sosem sojowym. Kryj się i wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Ustaw sitko o średniej siatce na średniej misce. Połówki melonów poziomo. Zeskrobać nasiona, sznurki i soki ze środka każdego melona w połowie do sitka. Lekko nacisnąć mieszaninę w sitku, aby uwolnić soki. Wyrzucać ciała stałe do sitka. Soki rezerwowe.
Używając małego ballera melonowego, wyciągnij kulki 18 z połowy melona 1.
Umieścić kulki melona w małej misce; doprawić lekko solą morską i octem i delikatnie wrzucić.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Odcedzić; przenieść do małej miski i rezerwy.
W międzyczasie pokrój skórkę z pozostałych 3 połówek melona i pokrój miąższ na 2 " kawałki. Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Cut pergamin-papier okrągły tylko wystarczająco duży, aby pokryć powierzchnię zupy w garnku.
Dodaj kawałki melona z zastrzeżonymi sokami do garnka. Przykryj garnek okrągłym papierem pergaminowym. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż melon będzie miękki, ale nie gąbczasty, a termometr do natychmiastowego odczytu włożony do melona odczytuje 150°, około 15 minut.
Pracując partiami, zupa purée w blenderze do gładkości. Ustaw sitko o drobnych oczkach na dużej misce. Zupa ze szczepu. Doprawić do smaku solą morską. Przykryć i schłodzić, wraz z miseczkami, aż ostygnie, około 4 godzin.
Zupa z chochli do schłodzonych misek. Łyżka 1 czubate łyżeczki mieszanki tofu do środka. Top z kilku prażonych migdałów i 3 kulki melona.
Skropić olej migdałowy i udekorować świeżymi ziołami.