Chłodna Zupa Melonowa

Chłodna Zupa Melonowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj fajnej zupy melonowej. Ten przepis służy 8. Na $5.7 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 402 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jedwabne tofu, zioła, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeże zioła, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Jagodowym Lawendowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cool Melon Sipper, Fajna Sałatka Z Melona Z Gorącym Boczkiem, oraz Chłodna Zupa Pomidorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw sitko o drobnych oczkach na małej misce. Naciśnij tofu przez sitko do miski. Wymieszać z białym sosem sojowym. Kryj się i wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ustaw sitko o średniej siatce na średniej misce. Połówki melonów poziomo. Zeskrobać nasiona, sznurki i soki ze środka każdego melona w połowie do sitka. Lekko nacisnąć mieszaninę w sitku, aby uwolnić soki. Wyrzucać ciała stałe do sitka. Soki rezerwowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Używając małego ballera melonowego, wyciągnij kulki 18 z połowy melona 1.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
4
Umieścić kulki melona w małej misce; doprawić lekko solą morską i octem i delikatnie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
OcetOcet
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
6
Odcedzić; przenieść do małej miski i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
W międzyczasie pokrój skórkę z pozostałych 3 połówek melona i pokrój miąższ na 2 " kawałki. Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MelonMelon
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj cebulę i gotować, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Cut pergamin-papier okrągły tylko wystarczająco duży, aby pokryć powierzchnię zupy w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj kawałki melona z zastrzeżonymi sokami do garnka. Przykryj garnek okrągłym papierem pergaminowym. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż melon będzie miękki, ale nie gąbczasty, a termometr do natychmiastowego odczytu włożony do melona odczytuje 150°, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
11
Lekko ostudzić.
12
Pracując partiami, zupa purée w blenderze do gładkości. Ustaw sitko o drobnych oczkach na dużej misce. Zupa ze szczepu. Doprawić do smaku solą morską. Przykryć i schłodzić, wraz z miseczkami, aż ostygnie, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Zupa z chochli do schłodzonych misek. Łyżka 1 czubate łyżeczki mieszanki tofu do środka. Top z kilku prażonych migdałów i 3 kulki melona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
MelonMelon
ZupaZupa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
14
Skropić olej migdałowy i udekorować świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Olejek MigdałowyOlejek Migdałowy
15
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia83
Magazyn