Chutney żurawinowy II
Żurawinowy Chutney II wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przyprawa ma 117 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonych goździków, pomidorów blanszowanych, mielonego imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Chutney Żurawinowy, oraz Chutney Żurawinowy.
Instrukcje
W rondlu 3-ćwiartkowym połącz żurawinę, pomidory, wodę, rodzynki, cebulę i sól. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby gotować na wolnym ogniu. Gotować, pod przykryciem, przez 15 minut lub aż żurawina pop.
Wymieszać z brązowym cukrem, octem, imbirem, goździkami i pieprzem. Kryć się. Gotować przez 35 do 40 minut, lub do konsystencji smaków, mieszając od czasu do czasu. Chochle do słoików lub pojemników zamrażalniczych. Przechowywać w lodówce lub zamrażać do momentu użycia.