Chutney Żurawinowo-Gruszkowy
Chutney żurawinowo-gruszkowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 129 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 40 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka złotych rodzynek, cynamonu, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Chutney Gruszkowo-Żurawinowy, Chutney żurawinowo-gruszkowy, oraz Chutney Żurawinowo-Gruszkowy.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 10 minut lub aż żurawina zacznie pękać. Wymieszać w gruszkę, jabłko, rodzynki, cebula, i imbir; gotować 20 minut lub aż owoce będą miękkie.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem. Ostudzić do temperatury pokojowej i wyrzucić cynamon. Kryj się i wyluzuj.