Chutney Z Buraków
Chutney z buraków to bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 89 kalorii, 0g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Jeśli masz cebulę, ocet winny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Chutney Z Buraków, Chutney Z Buraków, oraz Chutney Z Buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną czerwoną cebulę i kostki buraka. Gotować, aż cebula będzie miękka, ale nie brązowy, często mieszając, o 8 protokół.
Dodać 1/2 szklanki wody. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, aż mieszanina jest gęsta, o 5 protokół.
Dodaj ocet, rodzynki, cukier, imbir, nasiona gorczycy i szczyptę nasion kminku. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż kostki buraków będą miękkie i chutney będzie gęsty, często mieszając, około 8 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Super. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.