Chutney Miętowy
Miętowy Chutney to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przyprawa. Ten przepis służy 4 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 38 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka goździków czosnku, mocno liści mięty, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj Chutney miętowy, jak zrobić Chutney miętowy / pudina chutney, Chutney miętowy-Pudina Chutney dla Pakory, oraz Chutney z kolendry miętowej, jak zrobić chutney z kolendry miętowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze wirować chiles, cebulę i czosnek na gładką pastę, dodając 2 do 3 łyżek wody w razie potrzeby, aby ułatwić mieszanie.
Dodaj miętę, kolendrę, sok z limonki, kminek i 1/2 łyżeczki soli; wirować, aż będzie gładka, dodając 1 do 2 łyżek wody w razie potrzeby, aby ułatwić mieszanie.
Zeskrobać do miski i dodać więcej soli do smaku.
Mielony kminek tostowy: na patelni 6 - do 8-calowej na średnim ogniu wymieszaj 2 łyżki nasion kminku często aż do lekko upieczonego, 2 do 4 minut. Wirować w blenderze, aż drobno zmielone. Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.