Chutney żurawinowy, ananasowy i daktylowy

Chutney żurawinowy, ananasowy i daktylowy
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 30 minut aby spędzić w kuchni, żurawina, ananas i data chutney może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 2235 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 8,08 zł za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 3. Jeśli masz zmielony cynamon, mieloną kolendrę, płatki chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ananas Kolendra Żurawina Chutney, Ser Ananasowo-Orzechowy Z Chutneyem Żurawinowym, oraz Chutney z tamaryndowca / Sweet Chutney for Chaat s.

Instrukcje

1
Jabłka i ananasa obrać, osuszyć i pokroić. Cebulę obrać i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2
Wymieszać razem jabłka, ananasa, cebulę, żurawinę, daktyle, rodzynki, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
DaktyleDaktyle
3
Mieszankę owoców i warzyw przekładamy partiami przez robot kuchenny, aż drobno posiekamy. Przełóż do dużej szerokiej patelni lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać przyprawy, sól i ocet i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż jabłko stanie się pulpy, następnie dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia. Doprowadzić dogotować, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 40-45 minut, aż chutney będzie gęsty i pulpy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Garnek do ciepłych, wysterylizowanych słoików. Uszczelnić, oznaczyć i przechowywać przez co najmniej miesiąc w chłodnym, suchym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia46
Magazyn