Churros z sosem czekoladowym
Churros z sosem czekoladowym wymaga mniej więcej 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 4G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, zmielony cynamon, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 3 ludzie uznali ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Churros z sosem czekoladowym, Churros z przyprawionym cukrem i sosem czekoladowym, oraz Churros Bites z sosem czekoladowym #SummerDessertWeek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukier i cynamon do churros w szerokim, płytkim naczyniu; to jest do powlekania gotowane churros.
Mąkę przełożyć do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie ubić oliwę z oliwek i 1 szklankę świeżo przegotowanej wody. Mieszaj, aż do uzyskania ciepłego lepkiego ciasta i pozostaw na około 10 minut lub tak długo, jak długo trwa rozgrzanie oleju kukurydzianego.
Rozgrzać olej w małym rondlu; powinno dojść około jednej trzeciej drogi w górę boków patelni. Kiedy uważasz, że jest wystarczająco gorąco, Wrzuć kostkę chleba i zobacz, czy skwierczy i brązowieje. Jeśli brązowieje w około 30 sekund, jest wystarczająco gorąco; lub jeśli używasz frytkownicy elektrycznej, reguluj temperaturę, powinna wynosić 325 stopni F. przez cały czas miej oko na gorącą miskę olejową.
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni F.
Gdy będziesz gotowy, załaduj worek rurowy dużą dyszą w kształcie gwiazdy (8 mm) i napełnij go ciastem churro. Wyciśnij krótkie długości, około 1 1/2 do 2 cali, ciasta do gorącego oleju, odcinając je nożyczkami, gdy idziesz. Gotować około 3 lub 4 na raz. Po obróceniu bogaty złoty brąz, ryby je z rowkiem łyżką lub szczypce na ręcznik kuchenny wyłożone blachy do pieczenia. Aby utrzymać ciepło churros podczas smażenia pozostałego ciasta. Osłoń je papierowymi ręcznikami i przenieś na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby utrzymać ciepło churros. Nawet jeśli pozwolisz im usiąść z piekarnika, potrzebują 5 do 10 minut na odpoczynek przed jedzeniem, aby umożliwić im ustawienie się w środku.
Sos czekoladowy: wszystkie składniki sosu czekoladowego rozpuścić w ciężkim rondlu na małym ogniu. Po połączeniu i czekolada się stopiła, zdjąć patelnię z ognia i odstawić w ciepłe miejsce.
Wrzucić gorące churros do mieszaniny cukru i cynamonu i wstrząsnąć nimi o uzyskanie dobrego pokrycia, tuż przed podaniem. Ułóż churros na półmisku i podawaj.
Wlać sos czekoladowy do poszczególnych garnków do serwowania (aby uniknąć dylematu podwójnego zanurzenia)i dip ' N ' Dunk away.